Meer dan een moeder


Kan een vrouw haar zuigeling vergeten, zich niet ontfermen over het kind van haar schoot? Zelfs al zouden die het vergeten, Ík zal u niet vergeten. Zie, Ik heb u in beide handpalmen gegraveerd, uw muren zijn steeds vóór Mij. — Jesaja 49:15-16http://dawo.nl/?p=4906

Lezen: Jesaja 49:14-26

Wat schrikken we op als we horen dat ergens een baby’tje gevonden is, achtergelaten om te sterven of om hopelijk gevonden te worden. We snappen dat niet, omdat een moederhart altijd naar haar kind zal uitgaan. Zo’n daad kan niet anders dan een wanhoopsdaad zijn en de persoon moet niet anders gekund hebben. We moeten dan ook niet te snel oordelen.

De tekst van vandaag zegt dat zelfs als dat zou gebeuren, God ons nooit zal vergeten. Opmerkelijk is dat de Vader vergeleken wordt met een moederfiguur. Onze kleinzoon Levi, kan al heerlijk kraaien, maar ook schreeuwen als hij honger heeft. Zijn moeder hoort dat en komt in actie. En zo zorgt God, de Vader voor ons, als een Moeder. Beter nog, want Hij vergeet ons nooit. We zijn de hele tijd in Zijn gedachten. We staan in Zijn handpalmen gegraveerd en dat is niet meer te verhelpen. We staan er in gekerfd, er heeft bloed voor gevloeid, op het kruis van Golgotha. Gods eigen bloed zorgt voor de redding van de mens. Zijn aanbod is voortdurend: Kom tot Mij en Ik zal je helpen. Als we tot Hem schreeuwen, het uitroepen, komt Hij in actie.

Als we in Zijn handen zijn gekerfd, gegraveerd, dan ziet Hij ons iedere keeer als Hij naar Zijn handen kijkt. De Hand van God is machtig, sterk, Hij leidde Israel uit Egypte met een sterke Hand. De Vinger Gods is een andere benaming voor de Heilige Geest. Met Dezelfde vinger beschreef Hij de twee stenen tafelen van de Wet. Met Dezelfde Vinger dreef de Here Jezus de demonen uit en presenteerde Hij het Koninkrijk Gods (Luc. 11:20) (in de andere evangeliën wordt daar de Heilige Geest genoemd) 

God waakt over onze muren, Hij zorgt voor Zijn kinderen, meer nog dan een moeder dat kan, continue zijn wij in zijn gedachten. ook al lijken je omstandigheden zodanig, dat het lijkt of God je is vergeten (vers 14) weet dan dat dat niet kan bestaan! Hij vergeet je nooit of te nimmer, sterker nog, Hij is altijd bij ons, ieder moment van de dag, omdat Hij, als het goed is, in ons woont. Is dat niet super geweldig?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s