Keer terug


Denk aan deze dingen, Jakob, Israël, want u bent Mijn dienaar. Ik heb u geformeerd, u bent Mijn dienaar, Israël, u zult door Mij niet vergeten worden. Ik delg uw overtredingen uit als een nevel, en uw zonden als een wolk. Keer tot Mij terug, want Ik heb u verlost. — Jesaja 44:21-23http://dawo.nl/?p=4881

Lezen: Jesaja 44:21-28

Er is altijd een weg terug bij God, zolang de genadetijd nog duurt. Dat geldt voor iedereen, maar voor Israel in het bijzonder. Toen, in de tijd van Jesaja, toen de ballingschap nog moest beginnen, maar ook nu nog. Een profetie kan verschillende laagjes hebben, die op verschillende tijden zijn vervuld, of nog vervuld moeten worden. De verlossing waar het hier in eerste instantie over gaat, is die vanuit de ballingschap, die dus nog plaats moet vinden. Wel zien dat aan het eind al de komst van Kores is voorspeld, terwijl die toen nog niet eens geboren was!

Verder zien we dat God Israel vaker verlost heeft, denk aan de tijd van de Makkabeeën, maar natuurlijk wijst het heen naar DE verlossing door Messias Jezus, de Zoon van de levende God.

Buiten Hem is er geen verlossing, door Zijn Bloed hebben wij de verlossing, de vergeving van onze zonden en kunnen wij ook terugkeren naar God, kan Israel weer terug keren naar God. Alleen door Jezus aan te nemen als Heer kunnen wij weer in het reine komen met God. Gode zij dank.

Al onze overtredingen worden uitgedelgd als een nevel, een mist. Een mooie beeldspraak. Ze kunnen ons zo in de weg zitten.onze uitzicht op God belemmeren, vervagen, waardoor we de weg kwijtraken. Maar als we terugkeren naar Hem, komt Hij met Zijn Geest en blaast het weg. Omdat ze al betaald en vergeven zijn. Jezus stierf voor de zonden van alle mensen, niets hoeft er dus meer tussen Hem en ons in te staan. Jezus offer is meer dan genoeg. Niemand die tot Hem komt zal hij wegsturen. Dank U, Heer, voor ons en voor Israel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s