Volkomen zalig


Daarom kan Hij ook volkomen zalig maken wie door Hem tot God gaan, omdat Hij altijd leeft om voor hen te pleiten. Want zo’n Hogepriester hadden wij nodig: heilig, onschuldig, onbesmet, afgescheiden van de zondaars en boven de hemelen verheven. — Hebreeën 7:25-26http://dawo.nl/?p=4877

Lezen: Hebreeen 7:11-28

Volkomen zalig, niet een beetje, nee helemaal. En dat alleen door naar God toe te komen, door de Here Jezus, want, dat zagen we gisteren al, er is geen andere weg. Want wij hebben een heilige , onschuldige, onbesmette, afgescheiden van de zondaars en boven de hemelen verheven Hogepriester: Jezus Christus, de Zoon van God. De schrijver van de brief aan de Hebreeën, volgens sommigen Paulus, vergelijkt hier de Here Jezus met een hogepriester zoals die, toen nog, de tempeldienst verrichtte. Maar na het offer van Jezus is dat niet meer nodig en zal het ook niet meer nodig zijn. Ieder offer in de tempel destijds gebracht, wees heen naar het volmaakte offer: dat van Jezus aan het kruis! Zoals ook ieder bijbels feest daar heen verwijst.

Hij maakt volkomen zalig, niet een beetje. Onze redding is volledig, niets wat wij doen kan daar ook maar iets aan toevoegen. Als dat wel het geval was, dan zou het geen genade meer zijn, maar verdienste. En er is niets te verdienen. Je ontvangt je redding niet omdat je zo goed bent, goede mensen zijn er niet en als ze er waren hadden ze geen redding nodig. We ontvangen het enkel en aleen door het volbrachte werk van Jezus. Sommigen zeggen wel eens dat je gedoopt moet zijn om gered te zijn, maar dat klopt niet. Je wordt gered door geloof, het naderen tot God. Natuurlijk is het goed om, nadat je met Hem gestorven bent, ook begraven te worden en weer op te staan, zoals het beeld van de doop, door onderdompeling, dat zo duidelijk aangeeft. En er staat in Marcus 16, dat wie gelooft zal hebben en gedoopt zal zijn, zalig zal worden, maar wie niet gelooft gaat verloren, staat er dan achter. Ik ben voorstander van het zo snel mogelijk dopen, liefst dezelfde dag nog, maar door er weer zo’n druk op te leggen wordt het weer een wet en dat kan niet de bedoeling zijn!

Jezus redt volkomen, niet een beetje. En Hij is hoog verheven, boven alle macht en kracht. Niets in de wereld kan ons van Zijn liefde scheiden, dat is toch geweldig om te weten? Wat ben ik blij met zo’n Redder en Verlosser!

Een gedachte over “Volkomen zalig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s