Bloed, getuigenis en belangeloosheid


En ik hoorde een luide stem in de hemel zeggen: Nu is gekomen de zaligheid, de kracht en het koninkrijk van onze God en de macht van Zijn Christus, want de aanklager van onze broeders, die hen dag en nacht aanklaagde voor onze God, is neergeworpen. En zij hebben hem overwonnen door het bloed van het Lam en door het woord van hun getuigenis, en zij hebben hun leven niet liefgehad tot in de dood. — Openbaring 12:10-11http://dawo.nl/?p=4874

Lezen: Openbaring 12:7-18

Vandaag nemen we een kijkje in de hemel door het mooie, maar moeilijke boek Openbaring. Een boek dat je niet als geschiedenisboek moet lezen, omdat het over de toekomst gaat, maar waarin de volgorde ook niet altijd chronologisch is weergegeven. Dit stuk begint met de oorlog van Michael tegen satan. Dat gebeurde al voor onze schepping. De tegenstander kwam in opstand tegen God en werd dus de hemel uitgebonjourd. Met geweldige kracht werd hij op de aarde gegooid, die toen al geschapen was.(Gen. 1:1) Daardoor werd de aarde woest en ledig (Gen. 1:2) en kon Gods Geest over de wateren zweven om alles nieuw te maken. Maar door de dood van Jezus is hem pas echt het zwijgen opgelegd en is hem de aanklacht ontnomen. We zien hem nog als aanklager bij Job, maar na Golgotha en Arimathea heeft hij geen toegang meer tot de hemel. En dan ons aandeel in dat geheel.

Er worden ons drie wapens aangegeven waarmee we de boze kunnen verslaan. O ja,,, hij is verslagen op Golgotha, daar werd hem de beslissende slag toebedeeld – D-Day, maar hij is nog steeds de bezetter, de god dezer wereld. Wij moeten Hem overwinnen -tot V-Day, met:

het bloed van het  Lam. Jezus bloed wast ons schoon, schoner dan wat dan ook. Hij heeft ons dus niet meer aan te klagen, want er is geen veroordeling meer voor hen die in Christus Jezus zijn en leven door de Geest (Rom. 8:1) satan is doodsbang voor Jezus bloed. Als we dat aanspreken tijdens een bevrijdingsbediening dan zijn ze snel verdwenen. Het is een krachtig wapen. We pleiten op het vergoten bloed van Jezus. Er is kracht in het bloed van het Lam!

het woord van ons getuigenis. Telkens wanneer we mensen over Jezus vertellen en we ze tot Hem leiden brengen we de vijand een nederlaag toe. Plunder de hel, heet een boek van Reinhardt Bonnke en dat is onze opdracht. Iedere verloren ziel die tot Jezus komt is een overwinning op de tegenstander. En we kunnen het, want de oogst is groot, nu het aantal arbeiders nog…(Mat.9:37). 

Leven niet liefhebben tot in de dood. Ik heb al vaker gezegd dat het Griekse woord voor getuige hetzelfde is als martelaar. Over Jezus vertellen kost je wat, het kan je zelfs je leven kosten, letterlijk je kop. Is het jou dat waard? In de zendings geschiedenis zijn er verhalen van mensen die gedood werden, na jarenlang zwoegen soms, maar dat na hun dood pas er opwekking uitbrak. Belangeloosheid, jezelf wegcijferen om het evangelie verkondigd te krijgen is een belangrijk wapen in de strijd. Als je ziet hoe weining mensen we nu al de straat opkrijgen omdat men bang is voor gek versleten te worden of wat dan ook, hoe weiningen zullen het dan zijn als men je naar het leven gaat staan? Maar het is een belangrijk wapen. Ik wil een gek zijn voor Jezus!

Zo hebben we drie machtige wapens in handen. Gebruik ze, maar wees niet verrast als de vijand je probeert terug te slaan. Maar dan mogen we weten dat we de macht en autoriteit hebben over de gehele legermacht van de vijand en dat NIETS ons enig kwaad zal kunnen doen (Luk. 10:19) Sterkte in de strijd!

Een gedachte over “Bloed, getuigenis en belangeloosheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s