Levensadem


Toen vormde de HEERE God de mens uit het stof van de aardbodem en blies de levensadem in zijn neusgaten; zo werd de mens tot een levend wezen. — Genesis 2:7http://dawo.nl/?p=4853

Lezen: Genesis 2:2-9

Waarin verschilt een mens van een dier?  Volgens de evolutie theorie, let op dat het nog steeds een theorie is, er is nog steeds onvoldoende bewijs, stammen we af van de apen en zijn we dus geëvolueerde dieren. Volgens dit verhaal zijn de dieren en de rest van de schepping geschapen door Zijn  Woord, maar zijn wij geboetseerd uit stof en klei. De term ‘uit de klei getrokken’ past dus best wel ;-). Maar er is nog een verschil, na het boetseerwerk leefde de mens nog steeds niet. Pas nadat God zijn levensadem in zijn neus blies werd de mens een levend wezen. Zo is het dus dat God ons het leven geeft en wij niet het recht hebben om dat te nemen, noch van de ander, noch van onszelf.

Door de zondeval is de mens eigenlijk dood, weer zonder leven, omdat we daardoor van God afgesneden zijn. Een zondig mens kan niet leven in de nabijheid van een heilig God, wij derven de heerlijkheid Gods, zegt Rom. 3:23 (SV) Zondige mensen ervaren God als een verterend vuur. Maar door het offer van de Here Jezus is er weer de toegang mogelijk. Het voorhangsel in de tempel scheurende van boven naar beneden. Iedereen die in Hem gelooft heeft weer vrije toegang tot de hemelse Vader. Door de Heilige Geest krijgen we weer nieuw leven, goddelijk leven, ingeblazen. Zoals het gebeurde in dit vers, zo gebeurt het als we tot geloof komen en de Heilige Geest ontvangen, nieuw leven. Niet meer vertroebeld en vervuild door de zonde, maar zuiver en rein. Ik laat mensen wel eens diep inademen als ze de Here Jezus hebben aangenomen. Ze ervaren frisheid, ruimte, vrijheid. Dat is wat de Liefde van God doet, Hij schept ruimte, ademruimte, omdat de druk van de zonde is verdwenen.

Laten we ons ook vandaag laten verfrissen door de levensadem van God: Heilige Geest, kom en verfris mij, blaas alle stof uit mijn denken en bekrachtig mij om in dit leven Uw liefde, vrijheid en genade te ervaren en door te geven.

Een gedachte over “Levensadem

  1. Pingback: Levensadem |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s