Stralen als sterren Doe alle dingen zonder morren en meningsverschillen, opdat u onberispelijk en oprecht zult zijn, kinderen van God, smetteloos te midden van een verkeerd en ontaard geslacht, waaronder u schijnt als lichten in de wereld. — Filippenzen 2:14-15http://dawo.nl/?p=4848

Lezen: Filippenzen 2:12-18

Wat kunnen we  in ons land toch een stelletje mopperkonten zijn. Zit eerst iedereen te klagen dat het te koud en te nat is, nu is het natuurlijk weer te heet. Ooit schreef ik daar een liedje over: ‘Dan is het weer te warm, dan weer te koud, nooit is er ooit eens iets goed, dan is het weer te flauw, dan weer te zout.’t Maakt toch niet uit wat je doet. Maar bekijk het toch eens positief, dan ziet het er heel anders uit.’ (Courage Band – Klagen)

Wel Paulus zegt het hier ook; alles doen zonder morren en meningsverschillen, opdat we onberispelijk en oprecht zouden zijn. Opvallen dus tussen klagende en mopperende medelanders. Juist in die omstandigheden anders zijn,omdat we Christus hebben leren kennen (Ef.4:20) Een ander geluid laten horen, zodat we opvallen. Schijnen als lichten in de wereld, stralen als sterren. Van mopperen en klagen word je een ouwe chagerijn. Veel mensen kijken naar de ogen van mensen, maar je met ook eens naar de monden kijken. Veel mondhoeken hangen naar beneden, gezichten stralen ontevredenheid uit. Men vindt altijd wel iets om op te mopperen. Wees dan daar juist het tegenovergestelde, door tevreden te zijn. Alle goede dingen komen van God, daar zijn we dankbaar voor. De andere dingen van de duivel, die bestrijden we te Vuur (van de Geest) en te Zwaard (het Woord). Berusting in je situatie is iets anders. Dat vinden we terug bij de Islam. Het is Gods wil, dus is het goed. Nee we zijn geen fatalisten, maar dappere strijders in het leger van God. Onze vriendelijkheid hoort bij alle mensen bekend te zijn (Fil. 4:5)

Zo kunnen we al, zonder woorden, een ander geluid laten horen en laten zien dat niet de omstandigheden ons, maar wij de omstandigheden regeren! Laat zo je licht schijnen onder de mensen, door de positieve Kracht die in ons leeft!

2 gedachten over “Stralen als sterren 

  1. Ik ben een zeer gelukkig kind van God, ik straal dat uit naar alle kanten. Mijn mondhoeken echter laten juist het tegenovergestelde zien. Dat is genetisch bepaald.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s