Zonden belijden Als wij zeggen dat wij geen zonde hebben, misleiden wij onszelf en is de waarheid niet in ons. Als wij onze zonden belijden: Hij is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid. — 1 Johannes 1:8-9http://dawo.nl/?p=4842

Lezen: 1 Johannes 1:1-10

Ze zijn er echt, mensen die denken dat het wel meevalt met hun zonden. We komen ze tegen op straat. Als we ze vragen of ze zeker weten naar de hemel te zullen gaan als ze op dit moment zouden sterven, zeggen ze dingen als: waarom niet? Ik doe geen vlieg kwaad. Ik doe geen verkeerde dingen enz. Maar ook in de kerk kom je ze tegen, ze zeggen glashard dat ze niet zondigen. Gelukkig overtuigt de Heilige Geest de mensen van zonde, gerechtigheid en oordeel.  In de tijd dat Johannes deze brief schreef had je ze dus ook al. Het was zelfs een bepaalde leer. Want, ja, als niet gezondigd hebt, heb je dus Jezus ook niet nodig! Als je leeft naar Gods wetten is vergeving voor jou niet nodig.

Maar Rom.3:23 leert ons dat alle mensen hebben gezondigd en daardoor Gods heerlijkheid missen. Door de zonden kunnen we niet bij Hem komen. Maar dan die geweldige tekst: Als wij onze zonden belijden: Hij is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven. Als we de fout in gaan mogen we altijd weer terug komen en wanneer we Hem onze zonden belijden: vertellen wat we fout hebben gedaan (belijden betekent: hetzelfde zeggen) dan vergeeft Hij ons. Beleden zonden zijn vergeven zonden. Maar Hij vergeeft ze ons niet opdat we vergeving ontvangen, nee, Hij vergeeft ons op grond van het volbrachte werk. Eigenlijk zijn al je zonden al vergeven wanneer je Jezus uitnodigt in je hart, de zonden uit het verleden, het heden en de toekomst. Onze zonden belijden doen we, zodat we weten weer in het reine te zijn met God. De aanklager probeert je een schuldgevoel aan te praten: ‘zie je wel, je bent nergens goed voor. God kan helemaal niet van jou houden. Jij bent de ergste’. Maar wanneer we onze zonden belijden weten we zeker dat ze vergeven zijn en zijn we weer schoongewassen en fris. De aanklager moet opzouten met de staart tussen de benen. Hoe wonderbaar is Jezus bloed, het wast witter dan sneeuw! Dank U, Jezus voor Uw offer aan het kruis!

Heb je Jezus nog nooit uitgenodigd in je hart? Doe het dan Hier!

Een gedachte over “Zonden belijden 

  1. Pingback: Zond belijden |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s