7 x vernederdLaat daarom die gezindheid in u zijn die ook in Christus Jezus was, Die, hoewel Hij in de gestalte van God was, het niet als roof beschouwd heeft aan God gelijk te zijn, maar Zichzelf ontledigd heeft door de gestalte van een slaaf aan te nemen en aan de mensen gelijk te worden. En in gedaante als een mens bevonden, heeft Hij Zichzelf vernederd en is gehoorzaam geworden, tot de dood, ja, tot de kruisdood. — Filippenzen 2:5-8http://dawo.nl/?p=4835

Lezen: Filippenzen 2:5-11

Willen zijn en worden als Jezus begint met Zijn gezindheid. Zijn denken, Zijn gedachten. Hij heeft Zich 7 maal vernederd om voor ons de prijs te betalen om ons vrij te kopen met Zijn kostbaar bloed.

1- Hij beschouwde het niet als roof om aan God gelijk te zijn, d.w.z. dat Hij de gestalte van het God zijn verliet. Hij liet Zijn goddelijkheid achter

2- Hij heeft Zichzelf ontledigd,  door de gestalte van een slaaf aan te nemen. Zijn leiderschap bestond uit dienen

3- Hij is aan de mensen gelijk geworden. Jezus was 100% mens

4- Hij heeft Zichzelf vernederd

5- is gehoorzaam geworden

6- tot de dood

7- tot de kruisdood, de meest gruwelijke dood, die later zelfs door de Romeinen om de gruwelijkheid werd afgeschaft. Daar droeg Hij de vloek, want vervloekt is een ieder die aan het hout hangt.

We zien hier dat vernedering de prijs is die Jezus betaalde. Al bij de geboorte in Bethlehem is het begonnen tot op de laatste dag van Zijn leven. Om dat over te hebben voor zulke zondaars als wij zijn getuigt toch wel van een geweldige liefde en bewogenheid. Wel, die gezindheid, die houding, dat denken, vraagt Hij nu ook van ons. Niemand van ons kan of mag zich verheffen boven de ander, want wij dienen, zoals Jezus dat deed. Op het moment dat je jezelf verheft boven een ander, omdat je bediening groter is (zou zijn) dan die van een van je mede broeders en zusters, ben je al in de valstrik van de boze gestapt. Hij was trots en hoogmoedig. Jezus nooit. Op wie wil je lijken?

Tekenen en wonderen, geweldig, bidden voor de zieken? Gaaf, mensen tot Jezus leiden? Helemaal geweldig! Maar we zijn allemaal, hoewel zonen van de Alerhoogste, dienstknechten van God en van elkaar. Die gezindheid maakt dat je in karakter op Jezus gaat lijken. Want Hij is ook 7 x verhoogd, lees de volgende verzen maar. Maar zonder vernedering geen verhoging.

Dat is de prijs, die Hij betaalde voor ons, die wij betalen voor Hem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s