Niemand andersWees niet angstig en wees niet bevreesd. Heb Ik het u van toen af niet doen horen en bekendgemaakt? Want u bent Mijn getuigen: is er ook een God buiten Mij? Er ís geen andere rots, Ik ken er geen. — Jesaja 44:8http://dawo.nl/?p=4769

Lezen: Jesaja 44:1-11

Opnieuw vinden we in deze tekst de opdracht om niet angstig en bang te zijn. Het is dus een gebod! Een opdracht. En waarom niet? Omdat er gewoon niet Iemand is die zo sterk en machtig is als onze God. Hijzelf kent er tenminste geen. En het volk Israel is Zijn getuige. En wij zijn Zijn getuigen.

Wat er ook in ons leven gebeurt, we hoeven nergens bang voor te zijn, als we Hem als onze God hebben. Het gaat verder in dit hoofdstuk over afgodendienaars. Mensen die zich buigen voor handgemaakte goden. Het was het probleem van Israel. Na verloop van tijd wilden ze blijkbaar iets zichtbaars en iets tastbaars om te aanbidden en men ging weer beelden maken. Iets wat God nadrukkelijk verboden had. Ook wij willen toch ook iets tastbaars en zichtbaars? Wat heb je nu aan een god die je niet kunt zien?

Wel, als het daarbij blijft is het inderdaad lastig. Maar Zijn daden maken Hem zichtbaar. Daarom zijn wij (en Israel) Zijn getuigen. Daarom hebben we, volgen Hand. 1:8 de Heilige Geest ontvangen: om Zijn getuigen te zijn. Wij hebben een God Die Zichzelf heeft laten zien in Zijn Zoon. Jezus zei: Als je mij gezien hebt, heb je de Vader gezien. Kijk naar Jezus, lees wat Hij heeft gedaan en je ziet Zijn Vader. 

Maar we hebben ook een God Die spreekt tot Zijn kinderen: Mijn schapen herkennen Mijn Stem, zegt Jezus in Joh. 10. En we hebben een God Die handelt, die gebeden verhoort en Zijn kinderen gebruikt als levend bewijs om Zijn liefde aan de wereld te tonen, bekend te maken. Dat is onze taak als kinderen van God. Wij zijn het Levende Bewijs!

Er is niemand anders dan Hij alleen. Alle anderen zitten op een dwaalspoor. En hoeveel respect je ook moet hebben voor mensen die anders geloven, ze gaan wel verloren. Er is een bolwerk in hun denken, dat afgebroken moet worden, een bedekking over hun geestelijke ogen, zodat ze de waarheid van het evangelie niet kunnen zien, ze zijn gevangen in het web van de sterke, die we zullen moeten binden, willen we zijn huisraad roven. (Lees hierover meer in ons gratis boekje Doeltreffend Bidden (www.doeltreffendbidden.tk)

Er is Niemand Anders. Niemand is als U, Heer U bent de Enige!

Een gedachte over “Niemand anders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s