Geen veroordeling meerDus is er nu geen verdoemenis voor hen die in Christus Jezus zijn, die niet naar het vlees wandelen, maar naar de Geest. Want de wet van de Geest van het leven in Christus Jezus heeft mij vrijgemaakt van de wet van de zonde en van de dood. — Romeinen 8:1-2http://dawo.nl/?p=4733

Lezen: Rom.8:1-17

Nadat Pauus in Rom. 7 28 x het woordje IK heeft gebruikt en uitroept: ik ellendig mens, wie kan mij verlossen?(vers 24)  Komt hij in hoofdstuk 8 met het verlossende antwoord: het leven door de Geest. Daarom is er geen enkele veroordeling meer voor hen die in Christus Jezus zijn.

Veroordeling, het ligt zo op de loer. Zodra mensen maar enigszins afwijken van onze norm, hebben we ons oordeel klaar: we veroordelen ze. Gisteren las ik het weer op Facebook, over tattoos. Nu ben ik daar zeker geen voorstander van en zie ik ook de geestelijke gevaren ervan, maar om iedereen zomaar op grond van Levitus 19:28 die er eentje heeft laten zetten demonisch te noemen gaat me wel wat ver. Ik plaatse als reactie: ooit vers 27 gelezen? Daar gaat het over het afscheren van je baard. Iedere christen die zich dus scheert…. Je snap het 😉

Maar het feit dat we niet meer onder de veroordeling zijn, het vonnis, zoals er officieel staat, komt omdat we leven, wandelen naar de Geest. In veel vertalingen ontbreekt dit gedeelte, gelukkig in de Staat en de HSV niet. Het is wel van cruciaal belang. Vers 1 is namelijk geen vrijbrief om te zondigen: er is toch geen veroordeling meer. Nee, pas als we wandelen naar de Geest en niet meer naar ons vlees. Ja, Jezus stierf voor de zonden van de hele wereld en kocht ons, hen die in Hem geloven, vrij. Maar nu we, als het goed is, Zijn Geest hebben ontvangen en Hem ons leven laten besturen is ons leven niet meer op ons zelf gericht, maar op Hem. We zijn geen selfpleasers of menpleasers meer, maar Godpleasers! We hebben maar een verlangen en dat is Hem behagen.

Ik kom zoveel mensen tegen die zich afvragen wat je als christen nu wel mag of niet. Wel als je je laat leiden door de Geest kom je daar vanzelf achter. Gods liefde voor ons is onvoorwaardelijk, maar Hij verwacht wel dat we ons door Zijn Geest laten leiden. Daar zit de wereld op te wachten: het openbaar worden van de zonen Gods (ook jullie horen daarbij dames) (vers 19) Door de Geest geleide mensen, die erop uitgaan en zich in alles door die Opstandingskracht laten leiden en erin bewegen. We zijn vrij van de wet van de zonde en de dood, hebben daar dus ook niets meer mee te maken, willen daar dus ook niets meer mee te maken hebben. Dat is andere koek, dan wat wel of niet mag. Dat is wettisch denken. Leven door de Geest brengt je, als je Hem het roer in handen hebt gegeven, op de plaatsen waar Hij wil dat je bent en waar je doet wat Hij wil dat je doet. En dat is voor een ieder weer anders….!

Als je in Christus bent, heeft de boze ook geen enkele grond meer om je te veroordelen over de dingen die je in het verleden hebt gedaan. Jammergenoeg probeert hij het wel, vaak geholpen door onze mede broeders en zusters…….

Maar laat je door niemand intimideren, als je gelooft en je hebt laten dopen is je verleden schoongewassen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s