Workshop Doeltreffend Bidden


Kent U dat? Mensen het evangelie uitleggen tot je een ons weegt en ze schijnen het maar niet te kunnen pakken?Wat is dat toch? Ben ik soms niet duidelijk genoeg? Doe ik het niet goed?

Mensen van wie je houdt en die God op je pad heeft gebracht zie je verloren gaan omdat ze de Here Jezus niet als Redder en Verlosser in hun leven kennen. Hun toekomst? Daar wil je liever niet aan denken, alhoewel de Bijbel daar duidelijk over is. Waar ligt dat toch aan? Hoe komt dat nu toch?

Stichting Arbeiders in de Oogst uit Dordrecht organiseert peen workshop over hoe op een doeltreffende manier te bidden voor mensen die verloren dreigen te gaan, omdat ze de Here Jezus niet kennen als hun Heer en Heiland.Het onderwijs is afkomstig uit Amerika waar een boekje is uitgegeven getiteld: HOW TO PRAY EFFECTIVELY FOR THE LOST?, uitgegeven door PEL Ministries. Inmiddels zijn er al meer dan 1 miljoen exemplaren in het Engels gedrukt. Daarnaast is het ook te verkrijgen in het Frans, Grieks, Russisch, Duits, Portugees, Spaans, Mandarijns, Chinees Swahili en dus ook in het Nederlands, waar er inmiddels al weer zo’n 12000 zijn verspreid (samen met België?)

Het bijzondere is dat het gratis te verkrijgen is en er middelen beschikbaar zijn om ze wereldwijd te verspreiden. Vanaf de website (http://www.pelministries.org/) zijn de meeste talen te downloaden. In Nederland is het als boekje uitgegeven en onder meer bij onze stichting verkrijgbaar.
Er wordt gesteld dat zonder gebed (voorbede) het onmogelijk is dat mensen tot geloof komen. Deze stelling is gebaseerd op 2 Kor 4,4, waar Paulus schrijft dat ongelovigen door de duivel verblind zijn en daardoor het schijnsel van het evangelie niet kunnen zien. Juist door effectief gebed, kunnen wij die verblindheid opheffen en kunnen we verloren mensen tot Jezus bidden.

Deze visie past ook in die van de stichting, die onder meer een School voor evangelisatie heeft. Ook daarin wordt geleerd dat men niet zomaar moet gaan evangeliseren maar dat het land eerst bewerkt dient te worden, waarna er gezaaid en gesproeid kan worden, voordat men kan gaan oogsten. We hebben het dan ook als onderdeel van onze Gebedscursus module opgenomen en ook in de module evangelisatie is het verplichte lectuur. Het is het verlangen van St. Arbeiders in de Oogst dat de kerk en de kerkmens dit gaat oppakken. We kunnen de kerkverlating een halt toe roepen door doeltreffend gebed. We kunnen onze geliefden los bidden uit de machten van de duisternis, maar ook onze collegae, vrienden, buren etc.

Waarom organiseer je geen workshop in jouw gemeente? We komen graag op een avond naar je toe, of nodig ons uit voor een preekbeurt. 

Als je een man of 15 tot 20 kunt mobiliseren, komen wij naar je toe.
Neem contact met ons op voor een datum en verder info.

Deelnemers krijgen het boekje en een handleiding hoe doeltreffend te kunnen bidden
Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op:

St. Arbeiders in de Oogst 

Remmerstein 87, 3328 BR Dordrecht
Tel.: 078-6510772
Doeltreffendbidden@gmail.com

Een gedachte over “Workshop Doeltreffend Bidden

  1. ja dit is een geweldig boekje ik heb ook gegeven zn boekje doeltrefent te bidden ik zou in me woonplaats eigenlijk deur aan deur inde bus willen doen maar heb er niet genoeg maar ga er bvoor bidden pernis moet pook nog worden bekeert

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s