Focus


Want geldzucht is een wortel van alle kwaad. Door daarnaar te verlangen, zijn sommigen afgedwaald van het geloof, en hebben zich met vele smarten doorstoken. U echter, o mens die God toebehoort, ontvlucht deze dingen. Jaag daarentegen gerechtigheid, godsvrucht, geloof, liefde, volharding en zachtmoedigheid na. — 1 Timoteus 6:10-11
Lezen: 1 Timoteus 6:3-16

Toen ik op de middelbare school zat, citeerde mijn leraars Engels vaak deze tekst. Hij zong dan: money is the root of all evil, take it away – geef het dan maar aan mij. Gekscherend dus. Maar zo is het wel. Alleen niet het geld, maar de zucht ernaar kan mensen in de ban hebben. Ook mensen met een bediening. Reinhardt Bonnke leert op zijn Fire Bijbelschool dat er voor mensen in de bediening 3 gevaren zijn: Macht, seks en geld. En kijk maar om je heen, velen zijn door één van deze dingen gestruikeld. We moeten daar allemaal waakzaam voor zijn. Vandaag dus in het bijzonder geldzucht. We moeten oppassen daar niet door in de macht van de tegenstander te komen. Jezus zegt dat we ons nergens zorgen voor hoeven te maken, maar eerst Zijn Koninkrijk moeten zoeken, dan zal Hij voor de rest zorgen. Geld mag dus nooit een probleem zijn, vertrouwen op Hem is waar het om draait. De vraag is of we dat durven. Het betekent alles los laten en op het water gaan lopen.

Daarom is het tweede stukje van de dagtekst ook zo mooi: we moeten deze dingen ontvluchten, hoe? Door 7 dingen na te jagen: gerechtigheid, godsvrucht, geloof, liefde, volharding en zachtmoedigheid. Het gaat dus om het veranderen van je focus. Waar ben je op gefocust? De dingen van de wereld? Of de dingen van het Koninkrijk?

Zit je vast aan de wortel van het kwaad, of aan de wortel van het Koninkrijk? Aan ons de keus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s