Beloofd is beloofd


image

En dit is de belofte die Hij ons heeft beloofd: het eeuwige leven. — 1 Johannes 2:25(Herziene Statenvertaling)

Lezen: 1 Johannes 2:24-29

Wie? Hij, de Here Jezus, Overwinnaar over de dood en het dodenrijk

Wat? Heeft ons iets beloofd: het eeuwige leven

Waar? Het begint hier op aarde, du moment dat je Hem hebt aangenomen als je Redder en Verlosser

Waarom? Daarom stierf Hij aan het kruis en stond Hij op uit het graf. Zo lief had God de wereld, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft (Joh. 3:16)

Wanneer? Nu, het eeuwige leven begint al hier en zal doorlopen na de dood. Je hoeft dus niet te wachten. Je hoort soms wel eens mensen zeggen als er iemand gestorven is: ‘Nu komt het er op aan’ maar dat is onzin. Vandaag komt het er op aan!

Waarvoor? Iedereen, die het hart voor Jezus opent en Hem binnenlaat, ontvangt het eeuwige leven. Dat geldt ook voor de mensen die we op straat tot Hem mogen leiden. Je hoort wel eens zo’n kritische vraag: Wat gebeurt er met die mensen die je tot Jezus leidt? Meestal komt die vraag van mensen die dat zelf nog nooit gedaan hebben. Maar ik denk dat je beter kunt vragen: wat gebeurt er met de mensen die niet tot Jezus zijn geleid?

Waartoe? Jezus belooft, dat als we in Hem geloven, het eeuwige leven hebben. Je ontvangt dat niet omdat je gediscipeld bent, of 1000 mensen tot Jezus hebt geleid, of de tuin van de kerk schoonmaakt, of goed bent voor de kat van de buren. Het is een geschenk, gratis en voor niets. Dat is GENADE! Gratis en voor niets. Door het geloof pakken we dat geschenk aan, dan zijn we gered. Beloofd is beloofd!

Gebed: Ja, dank U, Here Jezus, voor Uw belofte van het eeuwige leven, dat hier al begint. Iedereen die U aanneemt als Redder en Verlosser is gered. Bent U eenmaal in ons hart, dan gaat U er nooit meer uit, ook dat heeft U beloofd: Ik zal je niet begeven en niet verlaten. Dank U voor Uw Genade!

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Op de hoogte blijven van de mooie dingen die we voor God kunnen doen?
Www.handelingen2000nu.ga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s