God blijft dezelfde


God blijft dezelfde

Opfrisser met de 7 w’s
Luister naar mij, volk van Jakob en al wat er van Israël nog over is – van de moederschoot af door mij gedragen, door mij gekoesterd vanaf de geboorte: Tot in je ouderdom blijf ik dezelfde, tot in je grijsheid zal ik je steunen. Wat ik gedaan heb, zal ik blijven doen, ik zal je steunen en beschermen.Jesaja 46:3-4
Wie? Volk van Jacob en overblijfsel van Israël.

Wat? Is vanaf de moederschoot door God gedragen, gekoesterd vanaf de geboorte, tot in hun ouderdom blijft Hij dezelfde, tot in hun grijsheid blijft Hij hun steunen. Hij blijft dezelfde.

Waar? Overal waar zich de afstammelingen van Jacob bevinden. Joden, maar ook de resten van het 10 stammenrijk.

Waarom? Omdat God, ook vandaag nog, een plan heeft met Israël. Dat kleine stukje aarde, de navel van der wereld. Daar zal het straks allemaal om gaan draaien. Maar God blijft dezelfde, ook voor Israël.

Wanneer? In het laatst der dagen. Dan zal Jeruzalem een struikelblok zijn voor de machthebbers. En wanneer alle volken zich tegen Israël zullen keren en op het punt staan om het te vernietigen komt de Messias weer en zal hen redden.

Waarvoor? God is trouw, onvoorwaardelijk, wat Hij belooft, doet Hij, wat Hij begint, maakt Hij af. We zien de tekenen van de tijd vandaag de dag om ons heen gebeuren. Niemand weet de dag, maar let op de vijgenboom zegt de Here Jezus en dat is Israël.

Waartoe? Wij mogen ons scharen in die strijd, door trouw te zijn aan Israël en hen te steunen. De leugens die door de media worden verteld niet te geloven en te bidden voor de vrede van Jeruzalem. Gun mij geen rust, zegt de Heer, als het om Zijn volk gaat. Een mooi voornemen voor het komende jaar!?

Gebed: Ja, Heer, wij willen bidden voor Uw oude Bondsvolk, voor alle kinderen van Israël. Wij bidden hen Uw Vrede toe, wijsheid voor de hooggeplaatsten en begrip voor allen die hierbij betrokken zijn. Ook bidden wij voor de Palestijnen, die aanspraak maken op het land, wij weten dat land,voor vrede geen oplossing is en dat het gebied van Israël nog veel groter moet zijn, volgens Uw woord. Maar ook voor hen bidden wij, dat ze U leren kennen, de enige echte bron van Vrede.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Klik op deze link om het te bestellen http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html, Of bestel het bij je plaatselijke christelijke boekhandel.

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s