Het onmogelijke mogelijk


Het onmogelijke mogelijk

Opfrisser met de 7 w’s
Daarop zeiden zijn toehoorders: ‘Wie kan er dan nog gered worden?’ Jezus zei: ‘Wat bij de mensen onmogelijk is, is mogelijk bij God.’Lucas 18:26-27
Wie? De Here Jezus

Wat? Antwoordde op de vraag, wie er dan nog gered zou kunnen worden, dat wat bij mensen onmogelijk is, mogelijk is bij God

Waar? In Zijn Koninkrijk.

Waarom? Hieraan voorafgaand vinden we het verhaal van de rijke jongeman, die zijn bezittingen niet op wilde geven. Er kunnen in je leven dingen zijn, die je van God afhouden

Wanneer? Wanneer die tussen jou en God instaan en belangrijker voor je zijn, dan Jezus te volgen.

Waarvoor? God wil ons helemaal, Jezus volgen kun je niet een beetje, dat doe je radicaal, met je hele hart. Niets en niemand kan en mag daar tussen staan.

Waartoe? En op de vraag of er dan nog wel iemand kan worden gered, antwoordt Hij, dat wat bij ons onmogelijk is, bij God wel mogelijk is. Hij vraagt overgave van ons en weet hoe moeilijk dat soms ook is. Maar als wij willen, komt Hij ons te hulp. Wat het is juist Zijn wil, dat iedereen wordt gered. En Hij wil jou en mij daarvoor inzetten. Cool, hè?

Gebed: Ik vraag U mij te laten zien, Heer, of er nog dingen in mijn leven zijn, die tussen U en mij instaan, ik wil mijzelf opnieuw aan U toewijden en verklaren dat ik U en U alleen wil dienen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Klik op deze link om het te bestellen http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html, Of bestel het bij je plaatselijke christelijke boekhandel.

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s