Opofferen


Opofferen.

Opfrisser met de 7 w’s
Tot slot vraag ik u: Wees allen eensgezind, leef met elkaar mee, heb elkaar lief als broeders en zusters, wees barmhartig en bereid de minste te zijn.1 Petrus 3:8
Wie? Petrus vraagt het aan de gemeente en daarom ook aan ons

Wat? Om eensgezind te zijn, mee te leven met elkaar, elkaar met broederlijke liefde lief te hebben, barmhartig en bereid de minste te zijn. Een aardig offer, dus.

Waar? In de eerste plaats in de gemeente, als broeders en zusters, maar uiteraard ook naar hen toe ‘die buiten zijn’

Waarom? Om er onder andere voor te zorgen dat onze gebeden worden verhoord (vers12). Gaan we, wanneer onze gebeden niet worden verhoord wel eens bij onszelf te rade, waarom dat zou kunnen zijn, of leggen we het maar meteen bij God neer?

Wanneer? Altijd, wij hebben geen center Parcs geloof van nu even niet, christen ben je 24/7

Waarvoor? De Here God houdt niet van lauwheid, dat spuugt Hij uit. Hij wil dat we in vuur en vlam voor Hem staan en dat ons geloof bij iedereen te merken is, zodat we lichtend licht en zoutend kunnen zijn.

Waartoe? Dan laten we zien, dat we echt zijn en niet religieus, maar vol van Hem. Ook dat waren eigenschappen die we bij de Here Jezus tegenkwamen, toen Hij op aarde was. Laten wij ook zo zijn, door Zijn Geest, die in ons woont.

Gebed: Ja, Heer, ik wil steeds meer op U gaan lijken, in bewogenheid, liefde, eensgezindheid en in het mezelf wegcijferen ten kosten van de ander. Dank U, dat U mij daarbij helpt.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Klik op deze link om het te bestellen http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html, Of bestel het bij je plaatselijke christelijke boekhandel.

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s