Rust


Rust.

Opfrisser met de 7 w’s
En hij voegde eraan toe: ‘De sabbat is er voor de mens, en niet de mens voor de sabbat; en dus is de Mensenzoon ook heer en meester over de sabbat.’Marcus 2:27-28

Wie? De sabbat

Wat? Is er voor de mens en de mens niet voor de sabbat

Waar? Hier, in dit leven

Waarom? God heeft bepaald dat er een ritme moet zijn van 6 dagen arbeid en 1 dag rust. Onderzoek heeft uitgewezen, dat dit inderdaad het beste patroon is voor het menselijk lichaam.

Wanneer? Nu, ook vandaag nog steeds. Het is een ‘altoos durende instelling’

Waarvoor? Ik laat hier even in het midden of het om de echte sabbat gaat, of het principe van de rust. Van dat laatste ga ik hier van uit. En wat hebben we het dan als christenen in de afgelopen eeuwen fout gedaan, door onze manier van beleven op te leggen aan de buitenwereld. De letter regeerde.

Waartoe? De zondag werd een dag waarop niets mocht, terwijl dat nooit Gods bedoeling is geweest. We zijn daarbij op de Farizeeën gaan lijken i.p.v. op de Here Jezus. En het feest, zoals het destijds bedoeld is, is verloren gegaan, het werd een straf. Maar de sabbat is er voor de mens, om uit te rusten en te ontspannen, in de aanwezigheid van God en van de familie, het gezin, om daarna de werkweek weer in te kunnen. Niet de letter, die maakt dood, maar de Geest, die maakt levend.

Gebed: ik kies ervoor, Heer, om het vandaag een feestdag te laten zijn. In Uw tegenwoordigheid en in die van het gezin, om lekker te ontspannen en uit te rusten om er morgen weer tegenaan te kunnen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Klik op deze link om het te bestellen http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html, Of bestel het bij je plaatselijke christelijke boekhandel.

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s