Op de kleintjes letten.


Op de kleintjes letten.

Opfrisser met de 7 w’s
Wie betrouwbaar is in het geringste, is ook betrouwbaar als het om veel gaat, en wie oneerlijk is in het geringste is ook oneerlijk als het om veel gaat.Lucas 16:10
Wie? Wie betrouwbaar is in het geringste

Wat? Is ook betrouwbaar als het om veel gaat.

Waar? Niet alleen in Gods koninkrijk, maar het is eigenlijk overal toepasbaar.

Waarom? Als je op de kleintjes past, doe je dat ook met het grote goed, maar als je het kleine al niet goed doet, zal het met het grote al helemaal niet gaan.

Wanneer? Dit kan je toepassen op het vervullen van functies in je gemeente, je vindt het ook terug bij het aanstellen van dienaren m.b.t. het functioneren in hun gezin. (1 Tim.3:12)

Waarvoor? Betrouwbaarheid is een hoog goed in het omgaan met elkaar, dat geldt op allerlei vlakken, maar zeker als het gaat om financiën. Er zijn voor mensen die leidinggevende functies hebben in de Gods gemeente een aantal valkuilen, waarin men kan vallen. Omgaan met geld is er eentje van.

Waartoe? De Here Jezus waarschuwt dat we op moeten letten hoe we met bepaalde zaken omgaan. Als er ergens een zwakke plek is, moet je die persoon juist niet daar een functie laten bekleden, alhoewel de Here dat zelf wel deed bij Judas…. Er is natuurlijk altijd vergeving en een kans om opnieuw te beginnen, maar we moeten de verleidingen ook niet al te groot maken. Opletten en luisteren naar Gods stem is dus hier ook zeker van toepassing.

Gebed: U weet, Here, waar onze zwakken plekken zitten. Ik bid dat U ze aanwijst, zodat we er voor kunnen zorgen, bij onszelf en anderen, dat de verleidingen niet te groot worden.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Klik op deze link om het te bestellen http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s