Gulzig


Gulzig

Opfrisser met de 7 w’s
Tenslotte kent u de liefde die onze Heer Jezus Christus heeft gegeven: hij was rijk, maar is omwille van u arm geworden opdat u door zijn armoede rijk zou worden.2 Korintiers 8:9

Wie? De Here Jezus Christus

Wat? Was rijk, in de hemel en is om ons arm geworden,

Waar? Hier op aarde, geboren in een stal, uit een zwangerschap die omstreden was, neergelegd in een voerbak, in doeken gewikkeld ipv een mooi babypakje, om tenslotte naakt te sterven aan het kruis. Zijn kleren verdeeld onder de soldaten.

Waarom? Zodat wijrijk kunnen zijn, in alle geestelijke gaven, maar ook gewoon in het natuurlijke. Het stukje waar deze tekst uit komt, gaat simpel over geld, het geven van een liefdeoffer

Wanneer? Wij mogen niet aan geld hangen en het een prioriteit maken, maar we mogen verwachten dat, wanneer wij niet karig zaaien, God ook geen karige oogst zal geven.

Waarvoor? De Here wil dat het Zijn kinderen in alles welga, geestelijk, lichamelijk en ook financieel. Dat willen wij toch ook voor onze kinderen? Dus ook voor dit is gezorgd bij de grote omwenteling aan het kruis.

Waartoe? Niet zodat we in alle weelde er op los mogen feesten en beesten, maar opdat er ook genoeg financiële middelen zijn om het Koninkrijk te bouwen. Is dit welvaartsevangelie? Het zij zo, maar ik geloof dat er voor ons meer beschikbaar is, dan dat de doorsnee Christen heeft. Het offer van de Here Jezus is zo geweldig groot en omvattend. Ik wil er niks van missen.

Gebed: Dank U, Here Jezus, dat U voor zoveel heeft voorzien aan het kruis, redding van de eeuwige dood, maar ook genezing door Uw striemen en rijkdom door Uw armoede. Ik wil het ontvangen, Here, in geloof, alle facetten van het heil, ik wil een geestelijke gulzigaard zijn, ik wil alles hebben wat U voor mij heeft! Zodat ik weer kan uitdelen, tot eer van Uw Naam.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s