Begaan


Begaan.

Opfrisser met de 7 w’s
Het moge duidelijk zijn: hij is niet begaan met het lot van engelen, hij is begaan met het lot van de nakomelingen van Abraham.Hebreeen 2:16

Wie? De Here Jezus

Wat? Is niet begaan met het lot van engelen, maar met de nakomelingen van Abraham

Waar? In deze wereld

Waarom? Voor mensen is er redding mogelijk, door het geloof. Voor gevallen engelen niet.

Wanneer? Wanneer wij in Hem geloven. We hoeven niet te wachten tot dat gaat gebeuren, geloven is een werkwoord en moet je dus doen. Geloven is actie.

Waarvoor? Het zaad van Abraham is in eerste instantie, het Joodse volk, maar ook de 10 stammen die ergens onder de volken verdeeld zijn, verder zou je daar ook de moslims onder kunnen rekene, alhoewel die eerst tot geloof in Jezus, Gods Zoon moeten komen, kunnen zij gered worden, en iedere gelovig, die volgens Gal. 3:16 allen die in Jezus geloven.

Waartoe? Wij mogen weten dat God nog steeds voor ons zorgt en ons aanneemt als zijn kinderen, als we ons aan Hem overgeven. Dan zijn al je haren geted, valt er niet eentje van je hoofd, zonder dat Hij het weet en mogen we ons wentelen in Zijn zorg voor ons. Wat is dat toch geweldig. Zou je je niet aan Hem overgeven?

Gebed: Ja, Here Jezus, tot aan vandaag en verder nog, tot aan ons sterven of Uw wederkomst, blijft U van ons houden en voor ons zorgen. Dank U voor Uw offer aan het kruis, waardoor alles is veranderd in de wereld en in mijn leven. Dank U voor Uw opstanding, de overwinning over de dood. U leeft en ik mag en kan dat iedere dag ervaren!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s