Opstand


Opstand.

Opfrisser met de 7 w’s
Maar Jezus zei: ‘Ik ben de opstanding en het leven. Wie in mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft, en ieder die leeft en in mij gelooft zal nooit sterven.’Johannes 11:25-26
Wie? De Here Jezus, de Zoon van de levende God.

Wat? Is de opstanding en het leven

Waar? Hier en nu

Waarom? Door Zijn dood aan het kruis èn Zijn overwinning over de dood door Zijn opstanding uit het graf heeft Hij de dood van zijn kracht beroofd.

Wanneer? Toen Hij na drie dagen weer terugkeerde uit het dodenrijk en uit het graf naar buiten wandelde. Hij had de sleutels van de dood en het dodenrijk bij zich als buit van Zijn overwinning. (Openb. 1:18)

Waarvoor? Door te sterven aan het kruis en op te staan uit het graf, verdween de prikkel van de dood. Wie in Hem gelooft hoeft daar niet meer bang voor te zijn, want je gaat over naar het leven bij God. Ook al ben je gestorven, toch leven we dan, eeuwig bij Hem.

Waartoe? De dood is van zijn kracht beroofd, de overwinning is behaald, wat hebben we toch een machtige God. En daarvan mogen we vertellen en mensen uitdagen om ook dat te geloven.

Gebed: U hebt de overwinning behaald, triomfeerde over zonde en dood, Here Jezus. Wat is het toch geweldig om in U te geloven en in Uw dienst te staan en te weten eeuwig leven te hebben, nu al!

Gisteren mochten we in Dronten 22 mensen tot de Heer leiden en werd er met verschillende mensen gebeden voor genezing, die deze opstandingskracht daardoor ervaarden. Dank voor jullie gebed.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees h

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s