Bruiloft


Bruiloft

Opfrisser met de 7 w’s
Want je maker neemt je tot vrouw, HEER van de hemelse machten is zijn naam. De Heilige van Israël zal je bevrijder zijn, men noemt hem God van de hele aarde.Jesaja 54:5

Wie? De HEER van de hemelse legermachten, JHWH Zebaoth, de Heilige van Israël.

Wat? Neem Israël tot bruid, nieuw testamentisch gezien de gemeente, die op Israël geënt is. En Hij is onze Bevrijder, de God van de hele aarde.

Waar? Uiteraard is dit geestelijk te zien, maar het feit dat God zo intiem met zijn volk en gemeente wil zijn, die toch zo ongehoorzaam aan Hem is, getuigt van een geweldige liefde.

Waarom? Omdat zowel Israël, als de gemeente in Zijn plan passen. God’s uitverkoren volk en Zijn Kerk, zijn Zijn Bruid, die Hij zal komen halen op de grote dag.

Wanneer? Dat weet niemand, zelfs de Here Jezus niet, toen Hij nog op aarde was. Ook de engelen niet, alleen God, de Vader,weet de tijd en het uur.

Waarvoor? Wij mogen ons koesteren in Zijn liefde en warmte, wetend dat onze Bruidegom voor ons zorgt en over ons waakt. Want Hij verwacht een gemeente zonder vlek of rimpel, gewassen in Zijn Bloed en gekocht met een hoge prijs: Zijn eigen leven. Dat is nog eens een echtgenoot.

Waartoe? Mensen hebben nog wel eens een probleem met het mannelijke waarmee God altijd wordt voorgesteld, een Vader en een Zoon, maar we vergeten, dat als de Kerk de Bruid van Christus is, zij met moederlijke gevoelens voor haar kinderen, de gemeenteleden moet zorgen. Dan zal de Here Jezus trots zijn op Zijn geliefde, van wie Hij zo oneindig veel houdt.

Gebed: Dank U wel, hemelse Vader, dat U een plan met ons heeft en dat wij daar in passen. Dank U wel Here Jezus, dat U gaat komen om Uw Bruid te halen. Leer ons ook om te zorgen voor diegenen die het minder hebben dan wij, zodat wij als kerk kunnen moederen over hen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twiitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s