God van trouw


God van trouw

Opfrisser met de 7 w’s
Als wij hem ontrouw zijn, blijft hij ons trouw, want zichzelf verloochenen kan hij niet.2 Timoteus

Wie? Wij, als eerste bedoeld voor Paulus, de schrijver en Timotheus de ontvanger van deze brief, en ook aan ons.

Wat? Ook als wij Hem ontrouw zijn, vallen in zonde, blijft God trouw.

Waar? Hier en nu.

Waarom? God kan zichzelf niet verloochenen. Hij is onze Vader en dat blijft Hij, ook als we dingen doen die niet goed zijn.

Wanneer? Ontrouw kan hier van alles betekenen. Hem verloochenen, zoals Petrus dat deed, of vul zelf maar in, wat je eigen zwakheid is.

Waarvoor? Als Vader kan Hij ons dan wel corrigeren, zoals een aardse vader dat ook hoort te doen, maar Hij zal ons nooit met ziekte of de dood straffen, Hij blijft liefdevol

Waartoe? Dit is geen vrijbrief om maar aan te rommelen, want God vergeeft toch wel. Het kostte wel het leven van de Here Jezus en dat is niet niks. Juist eerder een oproep om ons te bekeren van dingen die Hem verdriet doen, maar mochten we dan vallen, mogen we weten dat we altijd weer terug mogen komen. Als we struikelen, laten we dan niet blijven liggen, maar ons oprichten en het weer met Vader in orde brengen.

Gebed: Wat ben t U toch liefdevol en geduldig met mij, lieve Vader. Ook al doe ik dingen die niet goed zijn, ik blijf altijd Uw kind. Maar ik wil ervoor kiezen in liefde en vrijheid te wandelen om U geen verdriet te doen. Vergeef mij al de verkeerde dingen en ik dank U dat Uw vergeving tot mij stroomt, in Jezus Naam.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twiitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s