Smile ;-)


Smile 😉

Opfrisser met de 7 w’s
Laat iedereen u kennen als vriendelijke mensen. De Heer is nabij.Filippenzen 4:5

Wie? Iedereen, dat is dus niemand uitgezonderd

Wat? Moeten ons, christenen, mensen die in Jezus geloven en bij Hem horen, als vriendelijke mensen kennen.

Waar? Echt overal en in iedere situatie.

Waarom? Omdat de Here nabij is, dichtbij. Sterker nog, Hij woont in ons en Zijn karakter is in ons zichtbaar, als vrucht van de Geest.

Wanneer? Wanneer niet, altijd. Dus afrekenen met je ochtendhumeur, je kribbigheid, je chagrijnige bui. Hoe kom ik daar vanaf? Bekering. Ik kies ervoor om vandaag en altijd als vriendelijk bekend gestaan.

Waarvoor? Spreuken zegt dat een vriendelijk woord de grimmigheid afwendt. Een vriendelijke houding keert dan ook een onvriendelijke houding om. Wij zijn niet als de ander, wij hebben de Geest van Jezus Christus in ons wonen. Moeten we dan altijd overdreven met een big smile in de wereld rondlopen? Nee, niet overdreven, maar zeker niet met de meute mee gaan, die altijd maar klaagt en moppert.

Waartoe? De mensen moeten aan ons kunnen zien, dat we anders zijn, omdat de Here Jezus in ons hart woont en wij vol zijn van de heilige Geest. Wanneer we ons vlees laten reageren op bepaalde situaties, kunnen we boos en kribbig worden, maar wanneer we ons door de Geest laten leiden, kan Hij Zijn werk in ons doen. Smile, Jesus loves !

Gebed: Het is maar goed, dat U ons Uw Geest gegeven heeft, anders zouden we datgene wat U van ons vraagt, nooit kunnen doen allemaal. Help mij dan ook vandaag om vriendelijk te zijn, ook al zijn er chagrijnige mensen om mij heen, die mopperen en klagen. Dat ik zo kan laten zien, dat U heel dichtbij me bent.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twiitter @opfrisser7wees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s