De beste bescherming


de beste bescherming

Opfrisser met de 7 w’s
Ik leg je mijn woorden in de mond en bescherm je met de schaduw van mijn hand, ik die de hemel geplant heb en de aarde gegrondvest, die tegen Sion zeg: ‘Mijn volk ben jij.’Jesaja 51:16

Wie? Ik, dat is de HERE God, de God van Israël tegen Zijn uitverkoren volk, het nageslacht van Abraham en daarin ook tot allen die geloven.

Wat? Legt ons de woorden in de mond en beschermt ons met de schaduw van Zijn hand.

Waar? In druk en moeilijke tijden. Het volk is in ballingschap en wordt onderdrukt en wij leven in een wereld, die van nature vijandig tegenover ons staat. Zeker wanneer wij ervoor uitkomen dat we bij Hem horen.

Waarom? Wanneer wij getuigen van de kracht, de macht en de liefde van God, stuit dat onherroepelijk op weerstand, maar wij worden door de Allerhoogste geholpen en beschermd.

Wanneer? In iedere situatie die maar denkbaar is en waneer wij volledig op Hem vertrouwen.

Waarvoor? Zodat wij Zijn Woord kunnen spreken en getuigen van Zijn liefde voor mensen. Angst weerhoudt ons daarvan en is een slechte raadgever. Maar wanneer we de Woorden spreken, die God ons in de mond legt, gaan er dingen veranderen.

Waartoe? Ik moet hierbij aan de tekst denken waar Jezus zegt, dat we niet bang hoeven te zijn wat we zullen spreken, als we voor het gerecht verschijnen moeten omdat we Zijn discipelen zijn. Wat er ook gebeurt, de God van Isael, die trouw is, zoals Zijn gang met Zijn volk laat zien, geeft ons de woorden, beschermt ons met Zijn machtige hand. Wat heb ik nog te vrezen?

Gebed: Dank U, Heer, dat ik niet bang hoef te zijn om voor Uw Naam uit te komen, dat U mij de woorden in de mond legt, door Uw Geest en Uw beschermende hand over mij is. Ik vrees geen kwaad, want U bent bij mij. Daarom kies ik ervoor ook vandaag weer te getuigen van Uw liefde.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s