Van wie ben jij er een?


Van wie ben jij er een?

Opfrisser met de 7 w’s
Het is niet belangrijk wie plant of wie begiet; alleen God is belangrijk, want hij doet groeien.1 Korintiers 3:7

Wie? Wie plant of wie begiet.

Wat? Is niet belangrijk, het is niet belangrijk door wie je tot geloof bent gekomen, of die je heeft begoten, de Here God is de enige die telt, die belangrijk is. Hij zorgde ervoor.

Waar? in je hart, in je denken, overal

Waarom? Er mag nu eenmaal geen tweestrijd zijn, zoals dat in deze gemeente was. De een zei, dat hij van Paulus was, de andere van Apollos. Maar het gaat erom dat we van Jezus zijn!

Wanneer? Dat zou je vandaag naar de kerken kunnen vertalen. Ik ben van die stroming, ik ben van dat kerkgenootschap, maar het enige wat telt is: ben je van Jezus?

Waarvoor? Als we van Hem zijn, zijn we gered, niet je lidmaatschap van een kerk, niet hoe je gedoopt bent is in feite echt belangrijk voor je behoud, maar of je zeker weet, dat wanneer je sterft, je direct naar de hemel gaat, omdat je Jezus in je hart hebt.

Waartoe? Er zal, wanneer je gestorven bent, boven niemand vragen tot welke kerk je behoorde, maar of je Naam staat opgetekend in het Boek des Levens. Wat natuurlijk wel belangrijk is, is dat in de kerk waar je bent, het echte, volledige evangelie wordt verkondigd en je geloof gevoed wordt en je in vuur en vlam wordt gezet voor Jezus. Is dat niet het geval? Ga dan bidden dat het in je gemeente gebeuren gaat!

Gebed: Dank U wel, Vader, dat U mensen gebruikt om anderen te winnen voor Jezus, maar dat U degene bent die ervoor zorgt en voor de geestelijke groei. Zegen alle kerken in Nederland en hun dominees, voorgangers, pastors of hoe ze ook heten mogen en geef dat ze niets anders dan het volledige evangelie van de Here Jezus zullen doorgeven, want dat is de kracht Gods tot behoud.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s