Van je familie moet je het hebben


Van je familie moet je het hebben

Opfrisser met de 7 w’s
Hij die heiligt en zij die geheiligd worden hebben een en dezelfde oorsprong, en daarom schaamt hij zich er niet voor hen zijn broeders en zusters te noemen.Hebreeen 2:11

Wie? Hij die heiligt, dat is de Here Jezus en zij die geheiligd worden, dat zijn wij, die in Hem geloven en daardoor Kind van God zijn geworden.

Wat? Wij hebben dezelfde oorsprong, dezelfde Vader. De Here Jezus als dè Zoon van de Vader en wij, door geloof, zijn aangenomen kinderen.

Waar? In het geestelijke, we hebben natuurlijk allemaal een natuurlijke vader, die we vandaag mogen eren op vaderdag, maar in de geestelijke wereld hebben we de status van Kind van God, de Vader.Koningskinderen dus.

Waarom? Omdat dat in Gods reddingsplan is. Hij heeft zulke geweldige plannen voor ons en dat begint op het moment van de redding.

Wanneer? Op het moment dat wij de Here Jezus aannemen als Heiland en Verlosser, verandert onze status, wij worden dan kinderen van de Vader (Joh. 1:12)

Waarvoor? Vandaaruit kunnen wij uitstappen in geloof en autoriteit om dezelfde werken te kunnen doen die onze ‘Grote Broer’ ook deed. (Joh. 14:12), als we vol van kracht en de heilige Geest zijn.

Waartoe? Daarom wacht de schepping ook op het openbaar worden van de zonen Gods, dat zijn u, jij en ik, zodat we het evangelie gaan verkondigen, zieken genezen en mensen bevrijden van gebondenheden. Kunnen wij dat dan? Ja, want wij hebben dezelfde oorsprong en dezelfde autoriteit. Hij is ons grote voorbeeld, zoals de Vader Zijn voorbeeld was. En door Zijn Geest wil Hij ons daarbij helpen. Geweldig hè, zo’n broer?

Gebed: Dank u wel, Here Jezus, dat U zich niet schaamt om ons broers en zussen te noemen, omdat we dat, uit genade ook zijn, door de adoptie die plaats vond, toen we onszelf aan u overgaven en u ons redde. U wilt dat we U volgen, discipelen zijn en de dingen doen, die U deed. Dank U voor Uw Geest, die in ons woont en dat mogelijk maakt. Ik loof en prijs Uw grote Naam.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s