Verlies en winst


Verlies en winst.

Opfrisser met de 7 w’s
Maar wat voor mij winst was, ben ik omwille van Christus als verlies gaan beschouwen. Sterker nog, alles beschouw ik als verlies. Het kennen van Christus Jezus, mijn Heer, overtreft immers alles.Filippenzen 3:7-8

Wie? Paulus, eerst een gedegen farizeeër, maar later een geroepen apostel van de Here Jezus.

Wat? Heeft, wat voor hem winst was, zijn joodse achtergrond, zijn eigengerechtigheid, zijn kennis, kortom alles, waar hij voordeel van zou hebben, als schade geacht.

Waar? Het begon op de weg naar Damascus, waar hij een heftige ontmoeting had met Jezus, die hij vervolgde.

Waarom? Ondanks dat Paulus, toen nog Saulus, de gemeente vervolgde, was hij oprecht in zijn zoeken naar God, hij zocht het alleen in het verkeerde. Toen hij Jezus ontmoette, bekeerd werd, gedoopt in water en in de heilige Geest, was hij misschien wel de vurigste van allen.

Wanneer? Datgene waar wij ons misschien op menen voor te kunnen staan, heeft geen enkel nut, Paulus noemt het in het volgende vers zelfs drek, datgene wat je door de wc spoelt. Het allerbelangrijkste is immers Jezus als je Heer te mogen kennen, de rest is afval.

Waarvoor? Dit is tenslotte de enige weg tot redding, en die hebben we allemaal nodig, wat voor opvoeding, studie, theologische achtergrond, of weet ik veel wat we ook hebben, we hebben allemaal (het geloof in) Jezus nodig. Daarom is het Pinksteren geworden.

Waartoe? Zonder Hem geen toegang tot de Vader, zonder Hem geen genezing, geen bevrijding, niets van alle zegeningen van het kruis. Daarom mogen we Hem de eer geven, Zijn Naam groot maken en dit evangelie verkondigen, opdat meer mensen het zullen weten en worden gered.

Gebed: Gezang 223:1
1
Als ik Hem maar kenne,
Hem de mijne weet,
als mijn hart zich Hem gewenne,
nimmermeer zijn trouw vergeet,
vrees ik niet voor lijden,
voel slechts deemoed, liefde en verblijden.

ja Here Jezus, U alleen te kennen, is echt het allerbelangrijkste, de rest is vuilnis. Leer mij U meer en meer te kennen en de kracht van Uw opstanding.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s