Stipnotering


Stipnotering

Opfrisser met de 7 w’s
Dwaal niet af om achter iets aan te lopen dat niets oplevert en niet bevrijdt, omdat het niets is.1 Samuel 12:21

Wie? Samuel zegt dit tegen het volk Israël dat een koning heeft gevraagd.

Wat? Hij zegt dat ze niet moeten afdwalen door achter iets, in dit geval afgoden, aan te lopen, omdat dat helemaal niets oplevert en niet bevrijdt, simpelweg omdat het niets is. Maar ook wij moeten daar erg in hebben.

Waar? In ons dagelijks leven worden we overspoeld met dan weer deze hype en dan weer die.

Waarom? We staan aan verleiding bloot, zeker door de media en onze kinderen des te meer. Kleine dingen kunnen je vaak beïnvloeden en in de ban hebben, maar het levert niets op.

Wanneer? In de reclame, dan krijg je weer dit poppetje, dan weer dat en vaak zien ze er nog monsterlijk uit. Het is best moeilijk om die rages te onderscheiden en zeker als alle vriendjes van de klas ze ook hebben. Toch zegt de Bijbel: Gij geheel anders, wij hebben de Here Jezus.

Waarvoor? Laten we vooral niet vergeten, zonder achter elke boom een demon te zien, dat de satan rond gaat als een briesende leeuw, op zoek wie hij kan verslinden. Wij kunnen door dit soort dingen na te lopen, deuren open zetten, waardoor hij legaal recht heeft om op ons te jagen. Daarom moeten we ons telkens weer afvragen, kan ik er buiten, hoe belangrijk is het voor me?

Waartoe? God wil nummer 1 zijn in je leven, met stip, alles wat dat in de weg staat, moeten we opruimen en afscheid van nemen, het levert niets op, het bevrijdt niet, integendeel, het kan je zelfs gebonden houden en uiteindelijk is hetallemaal niets. Maar blijf waakzaam. Stel jezelf eens de vraag. Op de schaal van 1-5, waarbij 5 roodheet voor Jezus is, waar sta ik?

Gebed: Dank U, Heer voor Uw Woord, dat ons alert en waakzaam maakt. Ik wil in vuur en vlam voor U staan en kies ervoor om alles wat dat in de weg staat, op te ruimen. U bent mijn nummer 1, met stip.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s