Sociaal.


Opfrisser met de 7 w’s
Dit zegt de HEER van de hemelse machten: Spreek eerlijk recht, wees goed en zorgzaam voor elkaar; onderdruk geen weduwen en wezen en ook geen vreemdelingen en armen, en wees er niet op uit om een ander kwaad te doen.Zacharia 7:9-10

Wie? Het volk Israël, of eigenlijk het twee stammenrijk Juda en Benjamin, maar het geldt even zo goed voor ons allemaal.

Wat? Eerlijk recht spreken, goed en zorgzaam voor elkaar zijn, geen weduwen en wezen onderdrukken evenmin als vreemdelingen en armen en er niet op uit zijn om een ander kwaad te doen.

Waar? Waar niet? Het is een recept voor een betere wereld, toch?

Waarom? Het zijn eigenlijk zulke simpele dingen, die de wereld zouden verbeteren als iedereen zich daar aan hield. Ook is het een samenvatting van de tweede tafel van de tien geboden.

Wanneer? Gewoon altijd, in iedere situatie.

Waarvoor? We kunnen de hemel niet verdienen, daar stierf de Here Jezus voor en iedereen die in Hem gelooft is gered. Maar dat wil niet zeggen dat we daarna maar raak kunnen leven. De Here God heeft in Zijn Woord, zowel in het Oude als in het Nieuwe Testament duidelijke principes neergelegd, waar wij naar moeten leven en waardoor wij ook de zegen kunnen binnengaan.

Waartoe? Natuurlijk, God houdt van ons, maar ook van de andere mensen. Daarom wil Hij dat we sociaal zijn en zorg dragen voor elkaar en voor hen die het minder hebben. Het feit dat Israël zich daar niet aan hield was ondermeer reden voor de ballingschap, zoals je verder in dit stukje leest. Wij als christenen hebben de taak om het koninkrijk van God handen en voeten te geven en zo zichtbaar te maken. Doe je mee?

Gebed: Dank U, hemelse Vader, dat U van ons houdt en eigenlijk van alle mensen. U draagt ons op om te zorgen voor hen die het minder hebben dan wij. Daarom bidden wij ook voor de regering en alle besprekingen die gaande zijn over bezuinigingen etc. en het vreemdelingenbeleid. Dat alles rechtvaardig en volgens Uw principes, neergelegd in Uw Woord, zal geschieden. Help ons ook, Heer om oog te hebben voor die situaties, waarin wij bij kunnen springen en het verschil kunnen maken, opdat mensen Uw Koninkrijk in ons zien.

Arie de Paauw

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het dagelijks toezenden van een nieuwe tekst.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s