Aanbetaling


Aanbetaling.

Opfrisser met de 7 w’s
Het is God die u en ons Christus als fundament geeft, die ons allen heeft gezalfd, heeft gewaarmerkt als zijn eigendom en ons als voorschot de Geest gegeven heeft.2 Korintiers 1:21-22

Wie? De Here God

Wat? Geeft ons de Here Jezus Christus als fundament, heeft ons allen gezalfd (met de Heilige Geest, als we in Hem gedoopt zijn), heeft ons gewaarmerkt, verzegeld, als zijnde Zijn eigendom, gekocht en betaald aan het kruis en heeft als aanbetaling ons de Heilige Geest gegeven.

Waar? Het begin allemaal op Golgotha, want daar vond de betaling plaats, daar werden we losgekocht, werd het losgeld betaald.

Waarom? Omdat we verkocht waren onder de zonde, eigendom van satan, aan wie we onszelf overleverden door de zonden. Maar de Here Jezus kocht ons vrij, nu zijn we van Hem.

Wanneer? Als we ons aan Hem overgeven, ons leven aan Hem geven, in Hem geloven.

Waarvoor? Dan zijn we gered en komt de Heilige Geest in ons hart, als we dan gedoopt worden in water en in de Heilige Geest, zijn we ook gezalfd en bekwaam om koninklijk te leven, volgens de principes van Gods koninkrijk en de Grote Opdracht te volvoeren.

Waartoe? Het ontvangen van de Heilige Geest en Zijn bovennatuurlijke gaven is slechts een voorproefje van wat ons straks in de hemel te wachten staat. Het is een aanbetaling, de rest komt nog, wat zal dat geweldig zijn, als het nu hier al zo gaaf is daarin te kunnen bewegen!

Gebed: Dank U, Here Jezus, dat U mij kocht met Uw bloed, dank U dat U mij zalft met Uw Geest en mij bekwaam maakt om een discipel van U te zijn, dank U, Heilige Geest, dat U in mij wilt wonen en mij de kracht geeft, de opstandingskracht, om alles te kunnen. Wat zal het dan straks geweldig zijn, als het Koninkrijk volledig gekomen is.

Arie de Paauw

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het dagelijks toezenden van een nieuwe tekst.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s