Opgewekt!


opgewekt!

Opfrisser met de 7 w’s
U zoekt Jezus, de man uit Nazaret die gekruisigd is. Hij is opgewekt uit de dood, hij is niet hier; kijk, dat is de plaats waar hij was neergelegd.Marcus 16:6

Wie? U, dat zijn de vrouwen bij het graf, maar iedereen die denkt dat Jezus dood gebleven is hoort deze boodschap te horen.

Wat? Dat Jezus, van Nazareth, beter de Nazoreer, de gewijde, die gekruisigd is, niet meer dood is, maar is opgewekt uit de dood.

Waar? Uit de dood, uit het graf van Jozef van Arimathea en uit het graf gegaan, want het is leeg!

Waarom? Omdat Hij dood en Dodenrijk en satan verslagen heeft, Hij heeft de sleutels van dood en dodenrijk (Openb. 1:18)

Wanneer? Toen Hij opstond uit de dood, toen de Heilige Geest Hem uit de dood deed ontwaken (Rom. 8:11)

Waarvoor? De dood was de laatste vijand, omdat de straf op de zonde de dood was. Als je daarvan eet, had de Here God tegen Adam en Eva gezegd, zul je zeker sterven. Door voor ons te sterven droeg Jezus de straf en door het graf in te gaan de gevolgen daarvan. Maar door na drie dagen weer tot leven te komen, verbrak Hij de vloek van de dood.

Waartoe? Iedereen die in Mij gelooft, zal leven, ook al is Hij gestorven, zei de Here Jezus. De dood is nu geen vijand meer, maar de toegang tot het leven altijd bij Hem. Dood waar is je overwinning, dood waar is je prikkel? (Rom. 15:55) Op het moment dat je je leven aan de Here Jezus hebt gegeven, ben je overgegaan in dat nieuwe leven. Het open graf is het bewijs, het is leeg. Halleluja!

Gebed: Wat geweldig dat we een levende God mogen dienen, Die de dood en het dodenrijk heeft overwonnen, Doe leeft en dat eeuwig zal doen en altijd bij ons is. Halleluja, de dood jaagt geen angst meer aan, want alles is voldaan. Wie in het geloof op Jezus ziet, die vreest voor dood en helle niet!

Arie de Paauw

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het dagelijks toezenden van een nieuwe tekst.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s