Vrijheid, blijheid


Opfrisser met de 7 w’s Broeders en zusters, u bent geroepen om vrij te zijn. Misbruik die vrijheid niet om uw eigen verlangens te bevredigen, maar dien elkaar in liefde, want de hele wet is vervuld in één uitspraak: ‘Heb uw naaste lief als uzelf.’Galaten 5:13-14

Wie? De broeders en zusters in Galatië, maar ook wij, hedendaagse christenen.

Wat? Wij zijn geroepen om vrij te zij, door de genade van de Here Jezus Christus, maar moeten die vrijheid niet misbruiken.

Waar? Overal, je hoort die kreet nog wel eens: Ik ben vrij, ik moet niets! Maar dat is niet wat hier staat. Het is geen vrijbrief voor losbandigheid, maar ook niet voor geestelijke luiheid.

Waarom? Omdat die vrijheid gebonden is aan de Geest, zoals de rest van het stukje ons leert. En wanneer we ons door de Geest laten leiden en Zijn vrucht in ons openbaar wordt, gaan we doen wat hier verder staat: onze naaste lief hebben als onszelf.

Wanneer? Wanneer we ons door de heilige Geest hebben laten vervullen en Hij in ons woont en wij Zijn tempel zijn. Wanneer Hij Heer is en ons kan en mag leiden.

Waarvoor? Om dan vrij te zijn van de kramp van de wet, van wat mag er wel en wat mag er niet. Als we ons volledig door de Geest laten leiden, dan weten we dat, want Hij geeft het ons in.

Waartoe? Om de heerlijkheid en de glorie die in Jezus was en is uit te stralen, zodat mensen aan ons gaan vragen: wat heb jij toch, dat wil ik ook!

Gebed: Heilige Geest van God, ik wil Uw woning zijn, kom in mij, meer en meer, zodat ik vrij zal zijn, maar wel de dingen doe in Uw kracht, die U wilt dat ik doe, opdat mensen Jezus in mij zien en dat ook willen hebben. Tot meerdere eer en glorie van de Vader en de Zoon. Amen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s