Geloof en liefde


Opfrisser met de 7 w’s

Dit is zijn gebod: dat we geloven in de naam van zijn Zoon Jezus Christus en elkaar liefhebben, zoals hij ons heeft opgedragen.1 Johannes 3:23

Wie? Wij, die christen zijn en dat ook willen uitdragen.

Wat? Hebben het gebod te geloven in de naam van de Zoon van God, de Here Jezus Christus en elkaar lief te hebben.

Waar? Overal, dus zeker als broeders en zusters in de gemeente en onze mede broeders en zusteres in andere kerken en geloofsgemeenschappen.

Waarom? Omdat Hij ons dat heeft opgedragen en gehoorzaamheid bij discipelschap hoort.

Wanneer? Altijd, maar juist in meningsverschillen etc. Geloven is een werkwoord, dus moet je het doen. De liefde komt daar uit voort, onlosmakelijk.

Waarvoor? Vers 22 leert ons dat het niet verhoord worden van gebeden wel eens ongehoorzaamheid aan deze geboden ten grondslag kan hebben.

Waartoe? Geloof zonder werken is dood, zegt Jacobus en Johannes zegt hier dat geloof zonder liefde onze gebeden in de weg kunnen staan. Lui achterover in je stoel liggen is er dus niet bij. We moeten aan het werk, maar wel uit liefde tot elkaar en de naaste in eerste instantie tot God.

Gebed: Dank U, Heer, voor uw duidelijke geboden en verwachtingen van ons. Help ons door Uw Geest om daar aan te voldoen. Laat ons zien Heer, wat de oorzaak is, dat (sommige van) onze gebeden niet verhoord worden. Help ons die blokkades op te ruimen in Jezus Naam.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Arie de Paauw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s