14 January, 2012 06:39


Opfrisser met de 7 w’s

Leg uw last op de HEER en hij zal u steunen, nooit zal hij dulden dat een rechtvaardige ten val komt.Psalmen 55:23

Wie? Dit geldt gewoon voor iedereen, zeker voor een gelovige.

Wat? Je lasten, je zorgen, je bekommernis op de HERE leggen.

Waar? Op de HERE, op de HERE Jezus, Hij droeg ze op het kruis.

Waarom? Omdat Hij voor ons wil zorgen, ons wil steunen, niet zal toelaten dat een rechtvaardige, en dat zijn we als we geloven, wankelt of zal vallen.

Wanneer? Dat kan alleen, al we die lasten en zorgen van ons afleggen, pas dan kan de HERE God erbij, blijven we ze zelf dragen, dan wankelen we onder die last en kunnen we bezwijken. Stress en bezorgdheid zijn vaak de oorzaak van vele ziektes.

Waarvoor? Wanneer we dit niet doen, gaan we eigenlijk in tegen de wil van God. Hij wil voor Zijn kinderen zorgen, Hij wil erbij kunnen en dat kan Hij niet als wij Hem niet laten zorgen.

Waartoe? Geen enkele Vader laat zijn kind tobben, maar vaak zijn we als de kleintjes: ‘zelf doen’ Door al je zorgen aan Hem te geven, stel je je vertrouwen geheel en al op Hem, dat kan beangstigend zijn, maar Hij is trouw. Hij wil je juist uit de zorgen hebben!

Gebed: Vader, ik kies ervoor om al mijn zorgen, lasten en moeiten bij u neer te leggen en ze daar te laten. U bent de Voorziener, in alles, in kleine, maar ook in grote dingen, ik vertrouw U volkomen, in alles. Dank U wel, dat ik nooit beschaamd zal uitkomen!

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Arie de Paauw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s