Jeremia 17:7,8


Opfrisser met de 7 w’s

Gezegend wie op de HEER vertrouwt, wiens toeverlaat de HEER is. Hij is als een boom geplant aan water, zijn wortels reiken tot in de rivier. Hij merkt de komst van de hitte niet op, zijn bladeren blijven altijd groen. Tijden van droogte deren hem niet, steeds weer draagt hij vrucht.Jeremia 17:7-8

Wie? Wie op de Heer vertrouwt. Wiens toeverlaat de Heer is.

Wat? Is gezegend, hij kan tegen een stootje.

Waar? In tijden van droogte, als het tegenzit, maakt niet uit, hij blijft gezegend en sterk, blijft zelfs vrucht dragen.

Waarom? Omdat hij als een boom is, geplant aan water, geworteld in het Woord van God (vergelijk Psalm 1), hij, of zij uiteraard, haalt zijn voeding niet uit de mensen of de omstanigheden, maar uit God en Zijn Woord.

Wanneer? Altijd! Iedere dag weer opnieuw, wat er ook gebeurd, hij blijft standvastig, ftis en fruitig.

Waarvoor? Omdat, wanneer wij van mensen afhankelijk zijn, het verkeerd met ons afloopt, zie vers 5 en 6. Maar vertrouwen wij op God, wat kan een mens ons doen? (Psalm 27:1, Rom 8:31)

Waartoe? God wil dat we Hem onvoorwaardelijk vertrouwen en niet bij de geringste tegenslag het bijltje erbij neer gooien. Door om Hem te vertrouwen, niet een beetje, maar geheel en al, ontsluiten wij de zegeningen die Hij voor ons heeft. En wie op Hem vetrouwt zal nooit beschaamd uitkomen. (Rom. 10:11)

Gebed: Dank U wel, Here voor uw zegeningen, altijd zijn zij weer nieuw, dank U wel, dat we U mogen en kunnen vertrouwen,, in elke situatie van ons leven. Help ons, Heer om dat volledig te doen, ook als de wolken boven ons samenpakken,of dat het juist dor en droog in ons leven is, dat we mogen weten dat we op U vertrouwen kunnen. En dat U nooit beschaamt. Amen.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Arie de Paauw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s