2 Kor. 1:5


Opfrisser met de 7 w’s

Zoals wij volop delen in het lijden van Christus, zo delen wij volop in de troost die God ons door Christus geeft. — 2 Korintiers 1:5

Wie?
De christenen in Korinthe en ook wij.
Wat? Delen volop in het lijden van Christus, maar ook in de troost die God ons geeft
Waar? In de wereld, waar wij verdrukking lijden, om wille van ons geloof.
Waarom? Een discipel is niet meer dan zijn Meester, ze hebben Jezus vervolgd, dat zal men ook ons doen, dat is, als we net radicaal zijn als Hij.
Wanneer? De wereld heeft een hekel aan ons geloof, de boze probeert het van ons te roven onder meer door ons te ontmoedigen. Als wij niet vervolgd worden zijn wij dan nog wel een gevaar?
Waarvoor? Ons geloof kan op de proef gesteld worden door lijden, overigens ben ik er heilig van overtuigd dat hier echt verdrukking omwille van het geloof mee bedoeld is en geen ziekte of iets van dien aard.
Waartoe?
Als dat gebeurt omdat we ons niet schamen voor het evangelie, dan zal God ons, op Zijn tijd en wijze vertroosten en ons nabij zijn, dat is de belofte van vandaag!
Gebed: Heer, wij willen in de eerste plaats bidden voor hen die om hun geloof worden verdrukt en vervolgd, sterk en bekrachtig hen, vertroost en bemoedig hen. Maar ook voor ons zelf willen we bidden, dat we, wat het kost, ons niet schamen voor U en de Boodschap, maar radicaal in deze wereld staan, tot eer van Uw Naam. amen.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op http://www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s