Jesaja 60:2


Opfrisser met de 7 w’s

Duisternis bedekt de aarde en donkerte de naties, maar over jou schijnt de HEER, zijn luister is boven jou zichtbaar. — Jesaja 60:2

Wie?
Israël, het eeuwige volk van God.
Wat? Ook al is het donker om ons heen en spant alles zich samen tegen Gods volk, de HEER, de God van het verbond, schijnt over hen en Zijn luister is boven hen zichtbaar.
Waar? Gewoon in Israël
Waarom? Omdat God trouw is aan Zijn beloften en het werk van Zijn handen niet laat varen.
Wanneer? We zien voor onze ogen deze profetie in vervulling gaan, lees het hele hoofdstuk maar en je ziet dat er al delen zijn die vervuld zijn, delen die dat nu worden en delen die nog moeten komen, bij het 1000 jarig Rijk, maar dat het gebeurt, staat onwankelbaar vast.
Waarvoor? God heeft een plan met Israël, in alle heils feiten heeft Israël een belangrijke rol gespeeld, dus zal zij dat ook doen bij de wederkomst van de Here Jezus.
Waartoe?
Opdat wij zullen beseffen, dat de trouw van God onwankelbaar is, ook in ons persoonlijk leven. Zijn er donkere wolken boven je samengepakt, grijpt de Euro crisis je naar de keel, zie je het somber in? Weet dan, dat wat er ook gebeurt, God trouw is en over je schijnt en dat Zijn luister, Zijn heerlijkheid, ook over jou te zien zal zijn. Houd Moed! Volhard, Jezus overwint!
Gebed: Wat geweldig, Heer, dat we weten, dat ook wanneer de storm om ons heen woedt, letterlijk nu vandaag, U altijd bij ons bent en over ons waakt, want U bent trouw, halleluja!

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op http://www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s