Job 34:12


Opfrisser met de 7 w’s

God zal geen slechtheden begaan, de Ontzagwekkende zal het recht niet verdraaien. — Job 34:12

Wie? De HERE God, El Elohim, de Sterke, de Almachtige.

Wat? Zal geen slechtheden begaan , Hij verdraait het recht niet.

Waar? Dat zal Hij nergens doen, tot in de uithoeken van de wereld is Hij dezelfde, gisteren, vandaag en tot in eeuwigheid (Hebr. 13:8)

Waarom? Het volgende vers gaat over vergelding, waar de vriend van Job over spreekt, die vindt dat in het kader van de rampen die Job zijn aangedaan, God wel een reden zal hebben gehad om hem te straffen. God vergeldt ook onze ongerechtigheden en zonden, alleen, als wij in de Here Jezus geloven is onze straf op Hem terecht gekomen (Jes. 53) en is er daarom geen veroordeling meer (Rom. 8:1)

Wanneer? Voorwaarde is dan wel dat je gelooft in Jezus als je Redder en Verlosser

Waarvoor? God maakt geen fouten en doet geen verkeerde dingen. Dus ook ziekte komt niet van Hem, Hij heeft het goede, het welgevallige en het volkomene voor ons in petto. Ziekte kan wel iemands leven binnen komen, doordat we zelf een deur hebben opengezet en de boze recht heeft om te stelen en te roven en te slachten. (Joh. 10:10a) Het is daarom wijs om, als onze omstandigheden veranderen, we bij onszelf te rade te gaan en psalm 139 toe te passen.

Waartoe? God is betrouwbaar en dat is Zijn Woord dus ook. Het is niet vandaag zus en morgen zo, Hij is te vertrouwen en standvastig, een rots in al onze omstandigheden. Stel daarom je vertrouwen op Hem en je wordt gered, jij en je hele huis (Hand. 16:33)

Gebed: Wat is het toch geweldig, lieve Vader in de hemel, dat U onveranderlijk, standvastig en betrouwbaar bent, dat wat U gisteren deed, doet U ook vandaag en zult U ook morgen doen, want U blijft dezelfde. Dank U voor uw overanderlijke genade, door de Here Jezus vrijgesteld door Zijn offer. ik loof en prijs Uw Naam.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op http://www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s