Rom. 11:32,33


Opfrisser met de 7 w’s

Want God heeft ieder mens uitgeleverd aan de ongehoorzaamheid, opdat hij voor ieder mens barmhartig kan zijn. Hoe onuitputtelijk zijn Gods rijkdom, wijsheid en kennis, hoe ondoorgrondelijk zijn oordelen en hoe onbegrijpelijk zijn wegen. — Romeinen 11:32-33

Wie? De Here God

Wat? Heeft Israël, want daar gaat het hier over, alleen de NBV zegt allen, maar het slaat terug op vers 31, uitgeleverd aan de ongehoorzaamheid.

Waar? Hier en nu

Waarom? Zodat voor ons de weg vrij is om tot Christus te komen.

Wanneer? Als wij Hem aannemen als Redder en Verlosser.

Waarvoor? Hun verwerping is ons behoud en dat is voor ons niet te begrijpen of te bevatten, maar zo heeft God er voor gekozen het te doen.

Waartoe? Zo zit Gods reddingsplan in elkaar want Hij wil niet dat er iemand verloren gaa, maar dat alle mensen worden gered, (2 Petr.3:9)Maar eens zal heel Israël behouden worden (Rom 11:26) wat een dag zal dat zijn!

Gebed: Ik dank U, Vader, voor Uw onbegrijpelijke reddingsplan, dat U Uw Zoon zond tot Uw volk, maar dat zij U verworpen hebben, als Messias, zodat Uw woord tot de heidenen kon komen. ik bid voor bewogenheid voor Israël vanuit de christenen en voor de vrede van Jeruzalem. Ik zegen al het zendingswerk en evangelisatiewerkgroep onder Israël en bid dat velen de Here Jezus als Messias zullen aannemen. In Jezus Naaam, amen

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s